Bloggnorge.com // Nei til massedeponi ved Hestsjøen!
Start blogg

Første vedtak Bygningsrådet 18. mars 2014

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet Thursday 5. February , 2015 kl. 20:43

Første behandling av saken i Bygningsrådet 18. mars 2014:
Rådmannen anbefaler at Ola Borten Moe og de andre grunneierne kun får tillatelse til en mindre oppfylling i eksisterende steinbrudd (dette er kanskje 2-3 % av det de har søkt om):

På bakgrunn av ny kunnskap vurderes gjeldende planforslag som uforenelig med opprettholdelse av Leinstrandkorridoren og er i strid med hensynssone viltkorridor i kommuneplanens arealdel. Skal viltmangfoldet i Bymarka og på Byneshalvøya sikres for framtida må forbindelseskorridorer med øvrig skogareal øst og sørøst i kommunen opprettholdes. Rådmannen vil ikke anbefale at det videreføres detaljregulering av Skjefstad Vestre og Benberg ved Ringvålvegen slik det er vist i framlagte planforslag. En mindre oppfylling i eksisterende steinbrudd ved Ringvålvegen vil kunne aksepteres.”
Vedlegg 2_Massedeponi Hestsjøen_framlegg Rådmannen feb 2014

Kun Venstre støttet Rådmannen.
H og Frp ville gi Borten Moe tillatelse til å ha massedeponi på hele området. Mens flertallet AP, SV og KRF foreslo og fikk flertall for at Rådmannen skulle komme tilbake med en orienteringssak om mulige massedeponi i Trh og synliggjøre fordeler og ulemper med det enkelte område.

” Bygningsrådet ber rådmannen raskt komme med en orienteringssak om mulige massedeponi i Trondheim før noen av de aktuelle/omsøkte områdene behandles. I orienteringen bes rådmannen synliggjøre fordeler og ulemper med det enkelte området.”
Vedlegg 3_Referat behandling Hestsjøen s. 4_Bygningsrådet 18 mars 14

Dette på tross av at Rådmannen sa man hadde nok massedeponi (se under).
Vi så dette som en måte å skjule at de ville gi Borten Moe tillatelse til å gå videre senere, noe vi fikk rett i.

Viktige utdrag fra Rådmannens framlegg : 
Side 4:
” Nye registreringer har ført til at området er blitt utvidet og oppdatert fra C-område til A-område, det vil si at det nå harnasjonal verdi som viltområde.”

og samme avsnitt
”  Rådmannen er klar over behovet for deponi i Trondheimsregionen. På kort sikt vil man kunne dekke behovet med de allerede pågående regulerings- og byggesakene. På lang sikt vil deponiutredningen som IKAP jobber med kunne løse mange av de utfordringene man i dag står overfor. ”

Og siste avsnitt side 5:
”  På bakgrunn av ny kunnskap vurderes gjeldende planforslag som uforenelig med opprettholdelse av Leinstrandkorridoren og er i strid med hensynssone viltkorridor i kommuneplanens arealdel.”

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.